Lärstilar och pedagogiska metoder 5/3-09

Dagens föreläsning var intressant, och man hade många tankar och funderingar när man gick därifrån.


Hur lär jag mig? Vilka förutsättningar ska vara uppfyllda eller finnas för att jag ska kunna lära mig på bästa sätt? (när är min flow?)


Under föreläsningen så reflekterade jag över hur jag gör för att lära mig bäst. Helst ska jag vara ensam hemma detta för att det då är mycket lugnare och tystare, konstigt nog vill jag ändå ha tv:n på. Så helt tyst får det inte vara.
Jag kan inte på rakarm säga att jag har någon direkt tid på dygnet som jag studerar bättre på. Jag kan plugga när som helst, bara jag emellanåt får ta några pauser för att sträcka på mig.
Jag lär mig genom association (det som jag lär mig anknyter jag till något annat för att senare lättare kunna komma ihåg det).


Jag ska framöver fundera mer på vilka faktorer som påverkar mig positivt när jag studerar, och vid vilken tid (om det nu finns någon speciell tid), detta för att jag ska bli mer medveten och kunna göra mina lärtillfällen så givande som möjligt.


Analysseminarie 19/2

Under seminariet fick vi först lyssna på korta föredrag om de olika spelen som hade spelats, efter detta fick vi "mingla". Det var ett bra sätt, man kunde själv välja att gå till den grupp som man var intresserad utav att diskutera med. Eftersom det fanns fler grupper som spelat samma spel som en själv så var det intressant att diskutera med dem och se vad de ansåg om spelet.
 

Jag fick många tankar efter detta seminariet och märkte att det fanns skillnader om man ser på ett makt och genus perspektiv. 


Vilka är det då som har ansvaret för hur spelen ska se ut, hur jämställda dom ska vara? Är det dom som gör det eller vi som köper spelen. Hade jag inte gått denna kurs så hade jag inte tänkt så mycket på detta med makt och genus i spel och jag hade det nog fortsatt att inte fundera det. Att det finns skillnader även i barnspel är en annan sak som jag funderade på. Men frågan är om barn ens tänker på hur det se ut, jag tror dock att dom blir påverkade på något sätt.

Kommer jag nu att försöka tänka på vad jag köper för spel? Nja kanske inte i större utsträckning, men jag kommer nog att tänka på det när jag i framtiden får barn, vad som är lämpligt eller inte. Man kan ju välja dom spel som man tycker är lämpliga och strunta i dom andra.


RSS 2.0